Ondanks opnames en het twaalfstappenprogramma viel ik soms terug. Ik was zo onzeker en perfectionistisch. Door intensieve begeleiding van Vrouw in Herstel kreeg ik beter zicht op mijn gedrag en valkuilen. Dat heeft me kracht en vertrouwen gegeven.Rianne

Je voelt je vaak rot en hebt geen hoge pet op van jezelf. Tegenslagen komen extra hard aan. Je hebt iets nodig voor de scherpe kantjes. Drank of drugs maken je losser. En misschien zit het wel in de familie. Zo is alcohol een gemene sluipmoordenaar. Gevoelens van angst, schuld en schaamte nemen toe. Je gaat steeds meer gebruiken. Met grote problemen als gevolg. Thuis, op je werk. Er moet iets gebeuren.

Erkennen

Je naasten trekken aan de bel of je zoekt zelf hulp. Erkennen dat je verslaafd bent, is een eerste stap. Bij Vrouw in Herstel ga je aan de slag met: stressreductie (door onder andere ontspanningsoefeningen), terugvalpreventie, bewustwording van gevoelens en gedrag, gezonde keuzes maken, zelf verantwoordelijkheid nemen. Je wordt gestimuleerd het twaalfstappenprogramma te volgen en meetings te bezoeken. Veiligheid, openheid en vertrouwen staan voorop.

Wil je net als Rianne terugval voorkomen? En je vrijheid heroveren? Samen met Vrouw in Herstel werk je intensief aan jouw persoonlijke kracht.
 

Downloaden (PDF, 538KB)